maison365 - kledingbox

Maison365

Tegenwoordig hebben we allemaal veel minder tijd om te winkelen. Online winkelen wordt steeds populairder worden en ook in de kledingbranche zien we steeds meer mensen online kleding bestellen. Daarnaast komen er steeds modernere oplossingen voor het kopen van kleding. Bijvoorbeeld in de vorm van een kledingbox. Bij een kledingbox wordt er, door middel van een door jou beantwoorde vragenlijst, kleding verzonden die gekozen wordt door een personal shopper. Dit concept noemen we online styling. Deze kleding ontvang je en vervolgens maak jij zelf de keuze welke kleding je wil houden en welke kleding je weer terug wil sturen. Je betaalt vaak alleen maar voor de kleding die je eventueel wil houden. Dit is ook het geval bij Maison365.

Wat is Maison365 precies?

Maison 365 is dus zo’n bedrijf die gemak en moderne oplossingen samenvoegt tot online styling. Net als bedrijven zoals House of Einstein en Outfittery, maar dan voor vrouwen, zorgt Maison 365 dat er een personal shopper ingezet wordt die voor jou aan de gang gaat om de beste outfits bij elkaar te zoeken en dit naar je te verzenden. Daardoor kun je dus gemakkelijk en snel leuke outfits scoren zonder dat je hier zelf voor naar de winkel moet.

Maison365 fashion box

Het begint allemaal bij een ‘stijlquiz’. Je vult deze quiz in zodat de personal shoppers precies weten wat jouw stijl is en van welke soort kleding jij houdt. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Wanneer je de stijlquiz ingevuld hebt vindt er een telefonische afspraak plaats. Tijdens dit gesprek worden nog aanvullende vragen gesteld om er helemaal zeker van te zijn dat alle voorkeuren bekend zijn en er dus kleding komt die precies bij jou past.

Wanneer je de quiz hebt ingevuld, het gesprek hebt doorlopen wordt er een profiel opgesteld. Wanneer dit profiel klaar is en hij verzonden is naar het team van stylisten, onder leiding van Dani Bles, worden de kledingstukken bij elkaar gezocht en verzonden naar het adres wat je hebt opgegeven.

Een goed alternatief voor Maison365 is de outfit box van Zalon. Dit is de personal styling dienst van Zalando en is voor zowel vrouwen als heren.

Hoe werkt de Stijlquiz?

Tijdens de stijlquiz komen er een aantal vragen langs zodat Maison365 precies vast kan stellen welke soort stijl jij hebt qua kleding.

  • Verschillende kledingstijlen.

Je krijgt bijvoorbeeld een aantal verschillende kledingstijlen te zien en kiest welke je aanspreken. Je begint bijvoorbeeld bij een klassieke kledingstijl. Je kan dan kiezen of je deze stijl niet leuk, twijfel, leuk of super vindt.

  • Looks.

Vervolgens komen er een aantal ‘looks’ langs. Je kiest bij elke look of je deze zou dragen door ja of nee te beantwoorden.

Maison 365
  • Welke woorden spreken je aan?

Daarna kies je vijf woorden uit die passen bij jouw stijl uit een lijst met meerdere mode en fashion gerelateerde woorden.

  • Statements.

Bij de volgende stap komen er een aantal statements langs. Je kiest of je het op schaal van 1 tot 5 niet eens of wel eens bent met het statement. Als laatste kies je een aantal kledingmerken die je vaak draagt.

  • Welk figuur heb je?

Het volgende segment in de quiz gaat over jouw figuur. Het is natuurlijk belangrijk dat je kleding koopt die past bij jouw figuur. Daarnaast vraagt de quiz welke delen van het lichaam je graag wil camoufleren of accentueren.

Maison365 figuur stijlquiz
  • Je persoonlijke voorkeuren.

Bij het volgende gedeelte komen er vragen die te maken hebben met voorkeuren. Hou je juist van strakke kleding of losse kleding? Ook worden er vragen gesteld met betrekking tot de inhoud van de box. Zijn er bijvoorbeeld specifieke kledingstukken waar je naar op zoek bent? Zijn er stoffen of soorten kleding die je absoluut niet wil ontvangen? Dat kun je allemaal bij de voorkeuren invullen.

Als laatste onderdeel willen de personal shoppers bij Maison365 graag nog meer over jou zelf weten. Ze vragen hier bijvoorbeeld waarom je je hebt aangemeld voor de site en persoonlijke gegevens zodat de eventuele box naar je opgestuurd kan worden. Wanneer je alle vragen beantwoord hebt, zal de box naar je verzonden worden.

Wat zit er in de box?

In de box die je ontvangt zitten drie speciaal voor jou geselecteerde outfits. Dit zijn drie complete looks dus hier hoef je niks meer aan toe te voegen om een gehele outfit samen te stellen. Alle items bij elkaar zullen ongeveer 14 items zijn. De outfits zijn per stuk verpakt en in de doos vindt je dus drie verschillende pakketjes met outfits.

Ook vind je in de box verdere informatie over wat de bedoeling precies is. Zo kan het natuurlijk zijn dat je alle outfits gewoon wil houden. Je hoeft dan verder niets te doen. Mocht je nou niet alles willen houden of zelfs niets willen houden dan kun je de box retour sturen. Je kan de producten die je terug wil sturen in de box terugleggen en door middel van het formulier de overige spullen terug sturen. Daardoor betaal je dus alleen maar voor de producten die je zelf wil houden.

De Maison365 prijs, wat kost het?

De volgende vraag is natuurlijk: Wat kost Maison365? De prijzen van de boxen zijn natuurlijk moeilijk in te schatten. De kledingstukken die zich in de doos bevinden zijn natuurlijk bij geen enkele doos hetzelfde en omdat al deze kledingstukken per stuk geprijsd zijn, kan hier geen inschatting over gegeven worden. Maison365 geeft wel aan dat tops beginnen bij een prijs van ongeveer 60 euro en dit bij broeken en jurken rond de 90 euro ligt.

Naast Zalon kun je de kwaliteit van de kleding en A merken bij Maison365, goed vergelijken met die van De Bijenkorf. Ook deze heeft een personal styling service. Klik op onderstaande knop om meer te weten te komen over deze service.

Maison365 reviews en ervaringen.

Wanneer je op het internet zoekt naar Maison365 reviews dan zijn deze niet veel te vinden. De recensies die er zijn, zijn eigenlijk allemaal lovend. Het concept neemt natuurlijk alleen maar toe in populariteit en een bekend gezicht zorgt natuurlijk al gauw voor nog meer toename. Danie Bles is al twintig jaar een gerenommeerd styliste en weet daardoor dus precies waar zij op moet letten wat betreft de stijl van verschillende vrouwen.

De quiz is dan ook zo ingesteld dat er hierdoor ook precies gezien kan worden welke kledingstukken bij welke vrouwen passen. Wanneer het dan ook nog gemakkelijk wordt gemaakt om de doos terug te zenden en hier ook verder geen kosten bij komen kijken, dan krijg je consumenten tevreden.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.