online personal shopper

De moderne personal shopper.

Door de digitale revolutie gebeuren er nogal wat opmerkelijke dingen. Bepaalde begrippen waarvan je dacht dat die altijd hetzelfde zouden blijven zijn langzaam aan het veranderen, ik bedoel wie had ooit gedacht dat bedrijven zoals Perry Sport, en de V&D hun faillissement zouden aanvragen? Dit is een goed voorbeeld van niet op tijd met je tijd meegaan. Vandaag gaan we het hebben over de moderne personal shopper.

De moderne personal shopper.

Door het internet liggen de kaarten weer goed geschud op tafel, daarmee wil ik zeggen dat er voor iedereen weer meer dan genoeg kansen zijn om te winnen. Je zit de nieuwe bedrijven, ideeën en initiatieven als paddenstoelen uit de grond schieten. Allemaal nieuwe ondernemers met een hoop goede ideeën staan op en veel van deze zijn erg succesvol. De reden van dit succes heeft niet alleen te maken met het internet maar ook met de manier hoe we hiermee omgaan en de nieuwe generatie mensen, hoe deze nu worden opgevoed en hoe ze later zullen zijn.

Een mooi voorbeeld hiervan zijn de personal shoppers, het begrip van de personal shopper was altijd weggelegd voor mensen met een dikke portemonnee. Deze personal shopper zorgde ervoor dat je er altijd goed bij liep, je nam hem of haar mee als je ging winkelen, of je liet het winkelen helemaal over aan de personal shopper. Deze ging dat op basis van jouw wensen en maten en zijn of haar expertise kleding shoppen en zorgde er zo voor dat je er altijd goed uit zag.

Personal shopper v.2

Deze vorm van personal shopping bestaat nog steeds, echter zie je dat ook deze vorm aan het veranderen is, nu alles maar dan ook echt werkelijk alles een online plaats vind, zie je bedrijven ontstaan die met een vernieuwde versie van de personal shopper zijn gekomen, namelijk de online personal shopper. Ook de term is niet meer wat het geweest is, want vandaag de dag gebruiken we vele termen voor zo,n beetje hetzelfde. Denk aan kledingadviseuse, Stijlexpert of Stilist. Niet allemaal per definitie iemand die voor jou gaat shoppen, maar wel iemand die verstand heeft van mode en fashion en mensen helpt om er beter uit te zien.

Kledingboxen.

Wat je ziet is dat deze nieuwe versie van de personal shopper wordt in gezet door online diensten die dit in combinatie met een zogenoemde kledingbox aanbieden. Na een gesprek met een stijlexpert of door het beantwoorden van een paar vragen over je smaak, maten, wensen, kleuren die je wel of niet mooi vind etc. Gaat een stijlexpert (online personal shopper) voor jou aan de slag en krijg jij een of meerdere compleet nieuwe outfits thuisbezorgd.

Waarom werkt dit zo goed?

Zoals ik hierboven al heb beschreven is het te danken aan het internet, en daarbij nieuwe technologieën. Je kunt tegenwoordig altijd online zijn, en werkelijk vanaf bijna elke plek op de aarde via een device zoals je telefoon, een tablet of computer of laptop het internet op. Het wordt steeds sneller en is veel toegankelijker dan 10 jaar geleden. Neem dit en je drukke leven, de snelle maatschappij, het vele werken dat we moeten en je bent er. We hebben weinig tijd voor ons zelf en zijn diensten die het gemak bieden van online shoppen en daar ook nog eens een personal shopper bij leveren, in opkomst.

Daarnaast vinden we het altijd leuk om verrast te worden met iets nieuws en om cadeautjes te krijgen, ondanks dat je er zelf voor betaald, blijft het toch elke keer weer erg leuk om iets thuisbezorgd te krijgen waarvan je nog niet precies weet wat er in zit. Het voordeel is dat je dit kan passen en als je het niets vind, stuur je het kosteloos terug. Je betaald tenslotte pas achteraf en alleen voor het geen je wilt houden.

Voordelen?

Het is ontzettend tijd besparend, het is niet duurder dan in wanneer jezelf zou gaan winkelen, sterker nog de reiskosten zoals brandstof en evt tram of trein gebruik heb je niet. De prijzen zijn exact hetzelfde als in de winkels en krijg je de personal shopper / stijlexpert er dus gratis bij. Het is inspirerend, een expert gaat met jouw wensen, je maten en je uiterlijk aan de slag en verrast je met iets nieuws. Dit is een ideale manier om uit die cirkel van altijd hetzelfde te stappen. Je kunt passen in je eigen comfort in plaats van in een te klein pashokje in een vaak te warme winkel.

Alles is mogelijk.

Alles is met deze kledingbox aanbieders bespreekbaar, naast je wensen, je stijl en je maten, kun je ook aangeven wat je budget is. Wil je iets speciaals? Dan kun je dit aangeven. De aanbieders werken met veel verschillende a merken en ook een aantal minder bekende merken, zolang ze maar staan voor duurzaamheid en kwaliteit. Je krijg top deze manier altijd een exclusieve outfit waar niemand anders in loopt.

Ook wanneer je vaker dan een keer een kledingbox of advies van een stijlexpert wilt ontvangen dan is dit mogelijk. Geef gewoon aan wat je wensen zijn en de kledingadviseuse gaat het voor je regelen.

Waar kun je terecht?

Er zijn een aantal aanbieders die zich bezig houden met kledingboxen, zo heb je helaas wel verschil tussen heren en vrouwen kleding, er zijn een paar kledingbox aanbieders die alleen voor mannen zijn en een paar die alleen voor dames zijn. Er is er tot op heden nog geen een die voor zowel dames als heren hun dienst aanbied, dit zal naar alle waarschijnlijkheid snel gaan veranderen nu deze markt aan het groeien is.

Mannen kunnen terecht bij aanbieders zoals: The Cloakroom, House of Einstein en Outfittery.

Dames kunnen een kledingbox bestellen bij: B-Dressed, Scottybons en Zalon.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.