Overname B-Dressed door scottybons

Overname B-Dressed door Scottybons.

Online personal shopping groeit in Nederland. Waar de eerste bedrijven zich vooral op op heren richten met hun kledingbox, zien we nu ook een duidelijke groei in het aantal dames kledingboxen. Een goed voorbeeld hiervan is de overname van B-dressed door Scottybons. Lange tijd waren deze twee online personal shopping diensten de enige twee die een kledingbox voor vrouwen hadden. Met de komst van Zalon van Zalando en enkele andere online personal shopping diensten is het van Scottybons oprichtster Noor De Bruijn een slimme zet geweest om B-Dressed over te nemen.

Nog geen jaar oud.

Zowel Scottybons als het overgenomen B-Dressed zijn nog geen jaar oud. Hoewel beide bedrijven zich richten op personal styling voor vrouwen, diensten ze beide wel een ander segment in deze markt. Waar Scottybons zich vooral richt op de hogeropgeleide vrouw van 30+. Is B-Dressed geliefder bij jongere mensen met een lichtere portemonnee.  Naar eigen zeggen van Noor De Bruijn, was ze niet uit op een overname in deze fase van haar bedrijf. Maar deed deze kans zich voor en was het voor haar een ‘once in a lifetime opportunity’

Haar bedrijf Scottybons heeft het afgelopen jaar een flinke groei doorgemaakt. Zo heeft het bedrijf een groei van 15% per maand weten te bereiken, en bestellen de klanten steeds vaker een kledingbox. Beide bedrijven zullen doorgaan onder hun eigen naam en volgens hun eigen concept. De twee bedrijven vullen elkaar juist aan en zal Scottybons vanaf februari verantwoordelijk zijn voor het de bedrijfsvoering van B-Dressed.

Mobiel en België op de route.

In het persbericht verklaart Noor de Bruijn, dat naast de uitbreiding ze ook werkt aan een mobiele app, waarmee ze het concept van de kledingbox naar de mobiele gebruiker brengt. En wil ze met haar bedrijf naar het buitenland waar nog veel kansen liggen op het gebied van e-commerce en mode.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.