Fashion box - outfit box

Wat is een Fashion Box / Outfit Box, en welke zijn er?

Online shoppen neemt qua populariteit steeds meer toe. Dat is ook het geval wanneer het om kleding shoppen gaat. Mensen geven aan minder tijd te hebben en dus liever via het internet kleding te bestellen dan naar een kledingwinkel te gaan. Om het nog gemakkelijker te maken is er tegenwoordig de fashion box of outfit box. Dit is een kledingbox die iemand besteld naar aanleiding van zijn of haar stijl en vervolgens thuis laat bezorgen. Deze box bevat vaak een aantal outfits. Op die manier is het nog makkelijker om snel een outfit te kopen.

fashion box - outfit box banner

Hoe werkt een Fashion box?

Maar wat houdt zo’n fashion box nou eigenlijk precies in? We gaan even voor het gemak uit van hoe het bij de meeste boxen gaat. Het kan natuurlijk heel goed het geval zijn dat sommige boxen net iets anders werken dus houdt daar rekening mee wanneer je een box wil bestellen.

Bij de gemiddelde boxen is het de bedoeling dat je door middel van een vragenlijst en een persoonlijk gesprek met een stylist jouw persoonlijke stijl doorgeeft. De stylisten geven je gratis stijladvies en kunnen dan aan het werk om de voor jouw perfecte looks te kunnen selecteren. Deze krijg je dan in een doos bij jou thuisbezorgd. In de doos vindt je over het algemeen 1 of 2 complete outfits bestaand uit verschillende kledingstukken.

Kleding houden en of retour sturen.

Ook vindt je vaak in de doos een retourformulier om de kleding eventueel terug te sturen. De bedoeling is namelijk dat je de kledingstukken die je wilt houden uit de doos haalt. Zo kun je rustig op je gemak thuis bekijken of je de kledingstukken leuk vindt ja of nee. De kledingstukken die je leuk vindt haal je uit de doos. De kledingstukken die je toch niet leuk vindt, doe je weer terug in de doos. Deze gaan retour naar het bedrijf. Ook vul je in waarom je deze kledingstukken terugstuurt.

Hoe werkt betalen?

Qua betalingen is het bij elke outfit box verschillend. Bij de een is het zo dat je een standaard bedrag moet betalen alvorens de doos komt, bij de ander kan het zijn dat je pas betaalt wanneer je besloten hebt welke kledingstukken je wil houden of juist niet. Een makkelijkere manier om kleding te vinden die past bij jouw stijl en voorkeur is er dus bijna niet.

Er zijn verschillende soorten fashion boxen.

Zoals we dus al aangaven zijn er een aantal verschillende boxen. Allereerst is het zo dat er boxen voor mannen en fashion boxen voor vrouwen zijn, maar ook in deze categorie zitten nog verschillen. We gaan even een kijkje nemen naar een aantal boxen en wat deze box nou juist anders maakt dan de anderen.

fashion box - Zalin - De Bijenkorf - Maison365

Fashion box voor vrouwen.

Er zijn een aantal boxen beschikbaar voor de vrouwen. Een van de bekendste is Zalon. Zoals de naam misschien al zegt valt Zalon onder Zalando. Zalon biedt voor verschillende prijscategorieën leuke outfits aan voor vrouwen in alle soorten en maten. De fashion box van Zalon is zowel voor mannen als vrouwen verkrijgbaar.

Ook de Bijenkorf heeft een groep stylisten in dienst die gezamenlijk met jou kunnen kijken welke stijl goed bij jou past en hier een leuke box van maken. De kledingbox van de Bijenkorf is zowel voor mannen als vrouwen verkrijgbaar.

Een andere bekende online personal shopper is Maison365. Door het invullen van de vragenlijst en een gesprek aan te gaan met een van de personal stylisten, maken zij een leuke kledingbox voor dames met kleding die past bij jouw stijl en pasvorm.

Outfit box - Fashion box - House of Einstein - Outfittery

Fashion box voor mannen.

Ook voor mannen zijn er een aantal verschillende online bedrijven waar je na het invullen van een vragenlijst en een gesprek met een personal stylist een leuke box van kan ontvangen. Zowel Zalon van Zalando en de box van de Bijenkorf zijn ook voor mannen te bestellen.

House of Einstein is een van de bekende boxen voor de mannen. Het bedrijf biedt boxen aan voor verschillende prijs categorieën maar heeft als motto dat elke man de luxe verdient van een personal shopper. House of Einstein biedt hoogwaardige merken aan en helpt mee met het bij elkaar zoeken van een leuke look voor mannen in alle soorten en maten.

Een ander bekend bedrijf die een outfit box voor heren verzorgt is Outfittery. Zij maken het mogelijk om geheel gratis een box te ontvangen zodat je kan betalen voor de spullen die je zelf wil houden. Ook het adviesgesprek is bijvoorbeeld gratis.

Kortom een fashion outfit box voor inspiratie en tijdwinst.

Wanneer je het dus moeilijk vindt om tijd te vinden of om kleding te vinden die past bij jouw stijl dan is een kledingbox of outfit box dus een absolute aanrader. De fashion box zit vol met artikelen die geselecteerd zijn omdat ze bij jouw stijl passen. De fashion box wordt thuisbezorgd en op die manier kun je dus makkelijk en snel een leuke nieuwe outfit scoren!

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.