wat is een stijlexpert

Wat is een stijlexpert?

Bij de kledingbox diensten gebruiken ze term “Stijlexpert” wel erg vaak. Je ziet het overal voorbij komen, de meeste noemen het stijlexpert maar wat is een stijlexpert?

Wat is een Stijlexpert?

Stijlexpert is niets minder dan een nieuw en ander woord voor: Kledingadviseuse, Fashion expert, Stylist of Personal shopper. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Natuurlijk zit er wel wat verschil tussen, maar dit heeft puur te maken met vanuit welk perspectief je dit bekijkt. Voorbeeld: Een personal shopper kan je zien als iemand die voor jou de boodschappen doet. Maar deze term wordt voornamelijk gebruikt voor iemand die jou van nieuwe kleding voorziet en met jouw wensen en smaak een nieuwe outfit scoort. Een stijlexpert dus 😉 Of deze nou gaat winkelen met jouw creditcard of dat dit allemaal op een plek gebeurd en online te regelen is. Het blijft hetzelfde.

Het antwoord op de vraag: Wat is een stijlexpert? Is dat het iemand is die verstand heeft van mode, de nieuwste fashion en mode trends, styling en shoppen. Met de door jou opgegeven wensen, zoals je favoriete kleuren, favoriete kledingstukken, maten en stijl. Gaat de stijlexpert aan de slag om een compleet nieuwe outfit voor vrouwen of heren samen te stellen. Door de ervaring en kennis weet de stijl expert veel van kwaliteit, duurzaamheid, een stukje mensen kennis en combineert dit om voor jou de perfecte nieuwe frisse look te creëren.

Noem het hoe je wilt. De een zegt kledingadviseuse de andere online personal shopper. Het zijn voornamelijk vrouwen die dit vak uitoefenen. Maar er zijn ook heren. Deze mensen hebben allemaal gestudeerd voor mode, vaak al een mooie carrière in de mode branche en verstaan hun vak als geen ander.

Zelf stijlexpert worden?

Er zijn meerdere wegen hier naar toe. Zo vind je verschillende opleidingen wanneer je naar stijlexpert, kledingadviseuse of imago consultant zoekt. Er zijn zowel voltijds als deeltijd opleidingen. Voor veel mensen werkt een thuisstudie heel goed, kijk daarom voor een gepaste studie tussen dit mode opleidingen overzicht voor alle thuis opleidingen die met mode, visagie en uiterlijke verzorging te maken hebben.

Alle kleding box diensten zoals The Cloakroom, Outfittery en House of Einstein hebben regelmatig vacatures open staan en zijn opzoek naar nieuwe stijlexperts. Wie weet werk jij binnenkort wel bij een van deze mooie jonge start-ups.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.